Økt verdiskapning ved hjelp av moderne teknologi

Industri

I de fleste typer industri finnes det mye automatikk. Norsk Automasjon AS har gjort leveranser til


Næringsmiddelindustri

Eksempler:

Prosjektene vi hadde på Maarud potetgullfabrikk var veldig populære blant de utsendte ingeniørene, her får man smake på potetgull så mye man orker. Men etter noen dager lukter det ganske intens potetgull av alt, til og med PC’en som luktet potetgull i mange uker etter at prosjektene var ferdige. Det vi gjorde var bl.a. modernisering av koke og kryddersystemet for storpellets produksjonslinje, samt etablering av nettverk i hele fabrikken for innsamling av produksjonsdata til et overordnet system.

På akevittdestilleriet til Arcus var det ikke tillatt å prøvesmake, men det var såpass mye alkoholdunst i lufta, så etter en dag her var det greit å gå seg en runde rundt kvartalet før man satte seg i bilen.


Legemiddelindustri

Eksempler:

Hos Nycomed Pharma på Elverum leverte vi et komplett anlegg for å gjøre flaskehalsen glattere på nyproduserte klyster beholdere.

Modernisering av en stablemaskin for ampuller måtte gjøres på svært kort tid og delvis om natta hos Fresenius Kabi.


Mekanisk industri

Eksempler:

Mange prosjekter for Vema Maskinsenter AS som også var medeier i Norsk Automasjon AS en periode. Vi utviklet styresystemer for verktøymaskiner av mange slag. Disse ble levert til møbelindustri, skipsbyggere, en eksosrør produsent og mange andre som bearbeider metallplater og -rør.

Wullum mekaniske verksted spesialiserte seg på treberabeidingsmaskiner, og vi leverte automatikk til veldig mange spesialmaskiner, bl.a. for helautomatisk produksjon av ferdige treprodukter fra H-vinduet.


Prosessindustri

Eksempler:

Norsk Automasjon AS hadde i en periode et tett samarbeid med Glava gruppen, som også var medeiere i en periode. Vi leverte automatikk til produksjon av glassvatt og isopor produkter til fabrikkene i Askim og Stjørdal.

I forbindelse med store IT prosjekter på slutten av 1990-tallet var mange fra Norsk Automasjon AS involvert som konsulenter for bl.a. alle fabrikkene til Norske Skog i hele Europa, alle fabrikkene til Hydro Agri (Jara) i europa, pluss Hogooven en stort nederlandsk stålprodusent og mange andre.

Maarud